Sembilan suspek pengedar dadah ditahan

Posted on August 5, 2009 - Filed Under Berita 2009 | Leave a Comment

KUANTAN 5 Ogos – Polis Pahang menahan
lima lelaki dan empat wanita termasuk seorang pelajar sekolah yang disyaki anggota sebuah sindiket pengedaran dadah di pantai timur negara dalam satu operasi bersepadu hujung minggu lepas.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Pahang, Pemangku DSP S. Xavier berkata, polis turut merampas tujuh kereta termasuk sebuah kereta jenis BMW yang dipercayai digunakan anggota sindiket itu.

Beliau berkata, serbuan pertama membabitkan penahanan seorang lelaki di sekitar kawasan sebuah hotel di Cherating pada kira-kira pukul 8 malam Sabtu lepas, hasil maklumat orang awam.

“Selepas diperiksa polis menemui 100 gram dadah jenis syabu yang bernilai RM70,000 dalam sebuah beg yang dijinjing lelaki itu, dan hasil soal siasat polis kemudian menyerbu sebuah bilik di hotel yang sama dan menahan seorang lelaki dipercayai ketua sindiket terbabit, dan merampas wang tunai RM4,000,” katanya ketika ditemui di sini hari ini.

changing_colors_3.gif

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • About

    This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.